De goed start van Olivia en Chary

Onze collega’s doen hun verhaal over hoe het is om bij Willems te starten.

Enkele maanden geleden zijn Olivia Annegarn (links) en Chary Keijzer (rechts) begonnen bij Willems. Hieronder delen zij hun eerste ervaring en indrukken.

Bij Willems binnenkomen voelt als een warm bad want alles is heel goed geregeld. De eerste dag meteen een rondleiding gekregen papieren stonden klaar om getekend te worden en zelfs onze bouwkleding lag klaar om gedragen te worden.

Het is wel een binnenkomer met een volle agenda. Het was even schrikken bij het zien van alle afspraken, maar hier heb je de rest van je Willems tijd profijt van. Dit komt omdat de kennismakingen ruim zijn genomen. Deze afspraken geven je zowel inzicht in Willems als in de collega's waarmee je gaat samenwerken. Het was heel prettig, omdat je binnen korte tijd achter iedereen zijn specialiteit komt. Olivia: “Bij eerdere werkervaringen heb ik meegemaakt, dat ik de eerste dag een rondleiding kreeg langs alle bureaus waar iedereen zich 1 voor 1 voorstelde. Aan het einde van het rondje heb je echter geen enkele naam onthouden”. Chary: “Voor mij was dit ook heel herkenbaar”.

"Omdat ik net klaar ben met studeren ken ik alles in theorie, door gelijk mee de steiger op te gaan, gaat dit leven. Tekeningen worden daadwerkelijk bouwwerken."
Olivia | Assistent planontwikkelaar
"Willems is echt een familiebedrijf en dat komt overal naar voren."
Chary | Assistent planontwikkelaar

De planvormers, werkvoorbereiders en de projectleiders lieten ons vol trots op locatie hun projecten zien. Hier kregen we een beeld van onze collega's in de uitvoering en het werk. Bouwschoenen aan en de steiger op! Olivia: “Omdat ik net klaar ben met studeren ken ik alles in theorie, door gelijk mee de steiger op te gaan, gaat dit leven. Tekeningen worden daadwerkelijk bouwwerken”.

Van schilder tot directie iedereen is benaderbaar. Dat maakt het laagdrempelig om naar iemand toe te stappen. Geen vraag is te gek en iedereen staat voor je klaar. Chary: “Ik ben van mijn vorige werk gewend om de directie hooguit 1 keer per maand te zien, tijdens de maandpresentatie. Hier loopt de directie over de afdeling ‘in het wild rond’ en zeg ik ze iedere dag goedemorgen. Voor een korte babbel en zelfs voor een grapje zijn ze altijd wel in”.

Door de kennismakingen, leer je in vogelvlucht wat de projecten van Willems inhouden. Vervolgens kun je met deze informatie de diepte ingaan bij je eigen projecten. Beiden hebben we dan ook na enkele tijd deel uit te maken van de Willems familie de volgende mening: ‘Nu enkele Willems evenementen later, cursussen wijzer en gezellige team lunches verder. Voelen we ons nog steeds helemaal op onze plek. Willems is echt een familiebedrijf en dat komt overal naar voren.’