Het verhaal van Willems

Vanuit een solide basis gericht op de toekomst

Willems Vastgoedonderhoud is een echt familiebedrijf. Van generatie tot generatie uitgebouwd en doorontwikkeld tot de full service onderhoudspartner die we nu zijn. Ons verhaal begint in 1936 en we schrijven nog iedere dag een nieuw stukje van het verhaal van Willems. Ooit een ambachtelijk beletteringsbedrijf, ontwikkeld tot een multidisciplinair allround vastgoedonderhoudsbedrijf. Willems, voor totaalonderhoud in de sociale woningbouwsector, met hart voor mens en vastgoed.

"Wij hebben allemaal het lichtblauwe DNA van Willems: wij zijn zowel technisch als sociaal bekwaam!"
Auteur | Functie
2021
Duurzaam ondernemen

Tegenwoordig is Willems een vaste en vertrouwde naam als het gaat om vastgoedonderhoud in de breedste zin van het woord. Willems bestaat 85 jaar en wij onderscheiden ons, doordat wij alles onder één dak hebben, werken volgens het VGO Keur, denken vanuit de lange relaties met onze opdrachtgevers én onze werknemers. Vertrouwen in onze collega's, ketenpartners en duurzaam ondernemen staat voor ons centraal.

2021
Aanvullende certificaten behaald.

Er is hard gewerkt om een aantal certificeringen toe te voegen en een aantal andere te continueren. Zo hebben wij de CO2 prestatieladder behaald met daarbij de ISO 14001. Met deze nieuwe certificaten geven we invulling aan onze verduurzamingsambities. Wij laten dit niet alleen terugkomen in de woningen die wij aanpakken, maar ook in onze bedrijfsvoering. Voor onze collega's vergroten wij de veiligheid, gezondheid en vitaliteit. Om dit kracht bij te zetten hebben wij de ISO 45001 behaald. Deze certificaten zijn een aanvulling op de ISO 9001, VGO-keur en VCA** certificeringen die wij al hadden.

2011
Verhuizing naar Rotterdam
Placeholder

Na 75 jaar in Schiedam gevestigd te zijn is Willems in 2011 verhuisd naar Rotterdam. In de beginjaren was het pand aan de Thurledeweg 95 in Rotterdam veel te groot maar door de jaren heen zijn we flink gegroeid waardoor we nu het hele pand in gebruik hebben.

2005
De Nieuwe Generatie

In 2005 hebben we de naam aangepast naar Willems Vastgoedonderhoud. Ons bedrijf heeft zich ontwikkeld tot één van de toonaangevende onderhoudsondernemingen in Zuid-Holland. In de jaren 2005 tot 2010 wordt er een nieuwe generatie actief binnen het bedrijf. Sjors, Sander en Tim pakken steeds meer de dagelijkse leiding over van Edu jr. en Piet Willems. Die zijn nog lang betrokken bij het bedrijf om de continuïteit te waarborgen , Piet stopt in 2019 en Edu in 2021.

 

1994
resultaat gericht

Willems Vastgoedonderhoud betrekt een nieuw pand aan de Jan Evertsenweg 95. In de jaren '90 specialiseert Willems zich nog verder en dat heeft ertoe geleid dat zij het kwaliteit-zorgsysteem hebben ontwikkeld. Van inspanningsgericht (bestek) werken naar de voorloper van resultaat gericht werken (RGS) werd de standaard bij Willems.

1982
Totaalonderhoud

Willems groeit gestaag door en betrekken een pand aan de Tuinlaan in Schiedam. Na Piet stopt ook Edu jr. met het meewerken op de steiger en richten zich helemaal op het leiden van het bedrijf. Tot eind jaren 80 heeft Willems 25 à 30 man in dienst. Door de jaren heen hebben we steeds meer onderhoudsdisciplines aan het dienstenpakket toegevoegd. Willems Schilderwerken werd zo op een natuurlijke manier aanbieder van totaalonderhoud voor de sociale woningbouwsector.

 

1971
Edu Willems jr.

Edu Willems jr. start bij het bedrijf als schilder. Ook hij ging nog naar school naast het werk en zeven jaar lang volgde hij avondopleidingen aspirant gezel, gezel en de ondernemersopleiding. In deze tijd kwamen er steeds meer innovaties in onder andere het schildersvak, zoals de airless spuit, waarmee schilderwerk veel sneller ging. In de jaren '70 kwamen er steeds meer klanten bij Willems, zoals de woningstichting Maassluis, maar ook Coca Cola Schiedam en diverse aannemers. Het werk verschoof steeds meer naar onderhoud en renovatie.

 

1965
Piet Willems

Piet Willems start als schilder bij zijn vader, Willems Schilderwerken. Overdag op de steigers en 's avonds leren voor zijn vakdiploma's en middestanddiploma. In 1966 verhuisde Willems naar de Oude sluis 5 in Schiedam. Vanaf 1969 werd Piet bedrijfsleider.

 

1936
Oprichting

Willems wordt opgericht door Edu Willems senior. Hij beletterde en beschilderde met zorg de etalageruiten van winkeliers in Schiedam en omstreken. Al snel ontwikkelde de ambachtelijke eenmanszaak zich na de oorlog tot een volwaardig schildersbedrijf: Willems Schilderwerken. Dit kwam door de enorme vraag in de bouw. Er werd gewerkt vanuit huis, oma Anneke zorgde voor de administratie.