De goede start van Michael

Onze collega’s doen hun verhaal over hoe het is om bij Willems te starten.

"Ik voelde me al welkom voordat ik was gestart."
Michael van der Wulp | Werkvoorbereider
Kennismaking met Michael van der Wulp, werkvoorbereider


Mijn eerste kennismaking met Willems heb ik ervaren als een prettige ontspannen ontmoeting met professionele mensen. Ik had eerst een oriënterend gesprek met een werkvoorbereider en de hr-manager. Ik merkte dat er niet alleen werd gekeken naar prestatie maar ook naar wie ik ben als mens die het team komt versterken.

Het tweede gesprek was met de directeur PO/PO+ en de projectleider met wie ik zou gaan samenwerken. Dit was een heel leuk informatief gesprek waarin niet alleen mijn werkverleden centraal stond maar ook de normen en waarden van Willems werden besproken en of deze bij mij, als persoon, passen. Hierdoor kreeg ik direct een gevoel van betrokkenheid op een prettige manier.

Tijdens mijn eerste werkweek (welke bestond uit kennismakingsgesprekken met collega’s) kon ik op mijn gemak alle “ins and outs” verkennen binnen de organisatie en de werksystemen. Op de afdelingen merk je direct dat er kundige collega’s werken die klaar staan om elkaar een handje te helpen. En dat slaat denk ik ook meteen de spijker op zijn kop, collegialiteit staat hoog in het vaandel samen met een fijne werksfeer met professionele collega’s.

De tweede werkweek was mijn eerste start samen met mijn buddy werkvoorbereider en projectleider waarmee ik samenwerk. Je wordt niet aan je lot overgelaten achter de pc, maar gaat juist betrokken met elkaar aan de slag!

Nu enkele weken verder ben ik me aan het verdiepen in de projecten en de werkzaamheden en tegelijkertijd in de mooie programmatuur waarmee wij werken. Ontwikkeling is net zo belangrijk als de reguliere werkzaamheden.

Het voelt nu nog steeds zoals in mijn eerste werkweek, iedereen is bereid om ondersteuning te geven. Moeiteloos ben ik opgenomen in “de Willems familie.”