Vogelbuurt

Krimpen A/D IJssel

Locatie
Vogelbuurt

Jaar
2017

Omvang
66 woningen

Opdrachtgever(s)
Qua wonen

« Terug naar projectoverzicht

Het Plan

In het hart van Krimpen Aan den IJssel bevind zich een kleine woonwijk met eengezinswoningen. Gebouwd in 1964 was een groot deel van deze woningen drastisch aan een energetische verbetering toe. Verdeeld over 12 blokken heeft Willems VGO 66 woningen aangepakt en gemiddeld van een F-label naar een A-label gekregen. Hierbij is het metselwerk op de kopgevels van elk blok herstelt en zijn de voor- en achtergevels van hoogwaardige buitengevelisolatie voorzien en afgewerkt met sierpleister. Elk blok heeft een eigen kleurvlak gekregen om zo een unieke uitstraling te verkrijgen. De kopgevels hebben het bestaande metselwerk in het zicht behouden, om zo het aanzicht van de wijk niet teveel te verstoren.  Verder zijn de spouw en de bodem geïsoleerd, is het dak van buiten geïsoleerd,zijn er nieuwe dakpannen geplaatst. Daarnaast zijn er nieuwe kunststof kozijnen geplaatst en is er mechanische ventilatie toegepast. 

De 12 blokken zijn onder te verdelen in twee typen. Met gespiegelde woningen en zonder gespiegelde woningen. De entrees van deze woningen zijn op verschillende manieren bouwkundig aangepakt. Voor de gespiegelde woningen, waarbij de entrees van twee woningen zich naast elkaar bevinden, is een gezamenlijke uitbouw gecreeërd met hierin de vergrootte entreezone van de woningen. Deze uitbouw is afgewerkt met hoogwaardig plaatmateriaal en krijgt zodoende een moderne uitstraling. Voor de niet gespiegelde woningen is de bestaande entreezone bouwkundig aangepakt en hebben deze woningen een luifeltje gekregen. 

Door deze ingrepen voldoen de woningen weer aan de hedendaagse standaard en kunnen zij minstens 20 jaar vooruit.

 

 


Willems VGO heeft de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Voeg- en metselwerk herstel
  • Nieuwe kunststof kozijnen incl. HR++ glas
  • mechanische ventilatie
  • buitengevelisolatie
  • bodemisolatie
  • dakisolatie incl. nieuwe dakpannen
  • uitgebouwde entreezone
  • nieuwe gevelafwerking met stucwerk
Toppphuis

Opdrachtgevers contact


Benieuwd wat Willems VGO voor u en uw bedrijf kan betekenen? Met onze jarenlange ervaring, ons team van gemotiveerde medewerkers en bovenal een resultaatgerichte samenwerking staan wij voor u klaar. Laat uw gegevens achter via het contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


CONTACT

Thurledeweg 95
3044 ER Rotterdam

T 010 - 426 74 74
F 010 - 473 88 45
E info@willemsvgo.nl
K.v.K. 24.23.18.10

Contactformulier

Naam *
E-mail *
Telefoon *

Uw bericht: *

 Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens volgens de privacy verklaring.
* verplicht

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Bel 010 - 426 7474 of stuur een mail naar info@willemsvgo.nl. Wij helpen u graag!