van Beethovenlaan

Maassluis

Locatie
van Beethovenlaan

Jaar
2017

Omvang
108 woningen

Soort opdracht
Renovatie binnenwerk

Type opdrachtgever
Corporatie

Opdrachtgever(s)
Maasdelta

« Terug naar projectoverzicht

Het Plan

 

Begin 2017 hebben wij in opdracht van Maasdelta de modelwoning voor dit complex uitgevoerd. Hierbij hebben wij vanuit Willems vastgoedonderhoud geadviseerd in de uitvoering van de bouwkundige energetische maatregelen van de woning. Uitgangspunten hierbij waren toen nog de mogelijkheid tot individuele ketels, dit zou middels een enquête worden vastgesteld.

Na de proefwoning werd een aanbesteding op touw gezet. Deze hebben wij vervolgens na inschrijving en presentatie gewonnen dus konden wij ons gaan bezig houden met de uitvoering van energetische maatregelen aan 108 woningen aan de Beethovenlaan te Maassluis.

Tijdens de uitvoering zullen wij, vanwege werkzaamheden aan de installaties, werken middels een strangplanning. Alle hierna beschreven werkzaamheden worden per strang, 9 woningen, binnen 8 dagen afgerond.

  • In de bestaande houten kozijnen wordt triple glas geplaatst met speciale “warm edge” kunststof afstandhouders. Hierdoor wordt een minimaal verliesoppervlak gerealiseerd. Vervolgens worden de woningen aan de binnenzijde van de gevel geïsoleerd met een isolatiewaarde van RC 5,5 en wordt het geheel afgewerkt met achterliggende constructie voor de nieuw te plaatsen radiatoren.
  • De woningen worden voorzien van geïsoleerde deuren en nieuwe draaiende delen met wederom triple glas. Ook worden hier “triple” hardglazen klepramen en ventilatieroosters aangebracht.
  • De installatie is vanuit keuze van de bewoners bepaald tot collectieve installatie, bij het vernieuwen van de stijgleidingen wordt eerst asbest koord gesaneerd m.b.v. mini containments waarna de stijgstrangen kunnen worden aangepast. Het systeem veranderd in een 2-pijps systeem met dus zoals eerder genoemd nieuwe radiatoren. In de CV ruimte worden nieuwe ketels geplaatst voor de collectieve opwekking.
  • Ook plaatsen wij nieuwe mechanische ventilatie & isoleren wij het dak van de flat met een RC 6,0 isolatiewaarde. De berging plafonds (vloeren van de 1e verdieping) worden tevens geïsoleerd tot RC 3,5.
  • Vervolgens zullen straks het aanbrengen van de PV-panelen er voor zorgen dat de aangepakte woningen op een Energie Label A eindigen.

 

 


Willems VGO heeft de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

Toppphuis

Opdrachtgevers contact


Benieuwd wat Willems VGO voor u en uw bedrijf kan betekenen? Met onze jarenlange ervaring, ons team van gemotiveerde medewerkers en bovenal een resultaatgerichte samenwerking staan wij voor u klaar. Laat uw gegevens achter via het contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


CONTACT

Thurledeweg 95
3044 ER Rotterdam

T 010 - 426 74 74
F 010 - 473 88 45
E info@willemsvgo.nl
K.v.K. 24.23.18.10

Contactformulier

Naam *
E-mail *
Telefoon *

Uw bericht: *

 Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens volgens de privacy verklaring.
* verplicht

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Bel 010 - 426 7474 of stuur een mail naar info@willemsvgo.nl. Wij helpen u graag!