Rijksmonument de Watertoren

Brielle

Locatie
Brielle

Omvang
Watertoren

Soort opdracht
Renoveren

Opdrachtgever(s)
Hofstede & Groenewegen

« Terug naar projectoverzicht

In opdracht van Maatschap Hofstede & Groenewegen zijn wij momenteel de watertoren van Brielle aan het renoveren. Vorig jaar was de aanbesteding van het monumentale project en rond de kerstvakantie zijn wij gestart met de werkzaamheden.

In het verleden diende de watertoren uiteraard voor de plaatselijk watervoorziening, de laatste jaren heeft de toren echter leeg gestaan. Het plan is om in de voormalige watertoren kantoren te gaan huisvesten. De watertoren is in Brielle een opvallend en bekend monument. Voor de officiële start van de bouw, welke door de wethouder is gedaan, was dan ook de nodige media aandacht van kranten en regionale TV. Door de jarenlange leegstand en achterstallig onderhoud was de conditie van de toren niet al te best meer. Voorlopig zijn we alleen met de buitenschil bezig, dit zal circa eind augustus gereed zijn. De planning is om net na de zomer te starten met de binnenzijde van de watertoren.

Om bedrijfshuisvesting mogelijk te maken moeten er in de watertoren nog verdiepingsvloeren en liftvoorzieningen worden aangebracht en moet de trap worden verplaatst. De verwachting is dat eind dit jaar alle werkzaamheden zijn afgerond.


Willems VGO heeft de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • betonschade herstelwerkzaamheden
  • stucen van diverse onderdelen
  • vervangen van metalen gevelkozijnen
  • coaten van metselwerk en betonnen constructie
Toppphuis

Opdrachtgevers contact


Benieuwd wat Willems VGO voor u en uw bedrijf kan betekenen? Met onze jarenlange ervaring, ons team van gemotiveerde medewerkers en bovenal een resultaatgerichte samenwerking staan wij voor u klaar. Laat uw gegevens achter via het contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


CONTACT

Thurledeweg 95
3044 ER Rotterdam

T 010 - 426 74 74
F 010 - 473 88 45
E info@willemsvgo.nl
K.v.K. 24.23.18.10

Contactformulier

Naam *
E-mail *
Telefoon *

Uw bericht: *

 Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens volgens de privacy verklaring.
* verplicht

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Bel 010 - 426 7474 of stuur een mail naar info@willemsvgo.nl. Wij helpen u graag!