Gerdesiaweg

Rotterdam

Locatie
Gerdesiaweg

Jaar
2016

Omvang
123 woningen

Opdrachtgever(s)
Woonstad Rotterdam

« Terug naar projectoverzicht

Het Plan

Vanuit Woonstad Rotterdam kwam een interessante maar vooral uitdagende vraag. Het gaat om de uit 1949 stammende portiekwoningen in het westen van Kralingen. Deze sociale huurwoningen zijn met de jaren in mindere conditie geraakt. Waar de woningplattegrond niet meer van deze tijd is en er aan de portieken achterstallig onderhoud zichtbaar is. Ook de inmiddels gestucte kopgevels gaven een nogal vervallen beeld.  

Deze woningen zijn inmiddels 70 jaar oud en dat betekend dat de plattegrond indeling sterk verouderd is. Ze sluiten niet meer aan bij de wensen en behoefte van de hedendaagse bewoners. Mede hierom hebben wij in overleg met Woonstad een voorstel gedaan waarbij in hoofdlijnen de 4 kamer appartementen zijn omgevormd tot een luxere 3 kamer appartement. Dit ontwerp zal de basis zijn voor toekomstige mutatie woningen in dit complex.

De kopgevels zijn misschien wel het meest kenmerkende van dit groot onderhoud project. Onze opdrachtgever wilde dat de kopgevels een verzorgde uitstraling kregen. Historisch onderzoek naar de onderliggende gevel wees uit dat het metselwerk niet zomaar een halfsteensverband was maar een verband wat bekend staat onder de benamingen “noors,-” of “ketting verband”. Dit in combinatie met de rollaag rondom de ronde ramen resulteerd in het plaatje dat we reeds hebben opgeleverd.

Een resultaat waar wij van de opdrachtgever al meerdere lovende reacties hebben ontvangen!


Willems VGO heeft de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • onderhoud portieken en entrees
  • betonreparaties
  • houtrotherstel
  • kopgevels geisoleerd en afgewerkt
Toppphuis

Opdrachtgevers contact


Benieuwd wat Willems VGO voor u en uw bedrijf kan betekenen? Met onze jarenlange ervaring, ons team van gemotiveerde medewerkers en bovenal een resultaatgerichte samenwerking staan wij voor u klaar. Laat uw gegevens achter via het contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


CONTACT

Thurledeweg 95
3044 ER Rotterdam

T 010 - 426 74 74
F 010 - 473 88 45
E info@willemsvgo.nl
K.v.K. 24.23.18.10

Contactformulier

Naam *
E-mail *
Telefoon *

Uw bericht: *

 Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens volgens de privacy verklaring.
* verplicht

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Bel 010 - 426 7474 of stuur een mail naar info@willemsvgo.nl. Wij helpen u graag!